default logo

Kivi nauda organizmui

Kivi vaisiaus tėvynė – Kinija. Savo išvaizda šis vaisius labai primena Naujojoje Zelandijoje gyvenantį paukštį kivi. Gal todėl šis vaisius taip ir vadinasi.

Kivi – labai vertingas vaisius. Juose labai daug vitamino C – 5 ar net 10 kartų daugiau nei citrinose, priklausomai nuo veislės. Šiuos vaisius galima labai ilgai išlaikyti – nulinėje temperatūroje jie gali išbūti iki pusės metų. Kivi reikėtų vartoti nusilpusiems ir vyresnio amžiaus žmonėms, vaikams, maitinančioms motinoms. Šie vaisiai taip pat tinka vartoti kaip pagalbinė priemonė nuo pervargimo, peršalimo, gripo ir dantenų kraujavimo.

Nuluptą kivio odelę taip pat galite panaudoti. Ji puikiai tiks veido kaukei – uždėkite vaisiaus odelį ant veido ir palaikykite 15-20 minučių. Ši kaukė drėkina odą, valo poras bei inkštirus.