Date:07 gegužės, 2013

Prieskoniai ant palangės

Norite visada turėti šviežių prieskonių? Tai visai nesunku įgyvendinti. Įvairios dekoratyvinės metalinės sausainių, saldainių, arbatos dėžutės, kibirėliai, keramikiniai puodeliai ar kiti stikliniai indeliai gali virsti puikiais vazonėliais įvairiems prieskoniniams augalams. Tokie vazonėliai taip pat bus įdomi interjero detalė. Tereikia suderinti vazonėlių spalvas su virtuvėje dominuojančiais atspalviais. Be to, užaugę  prieskoniai papuoš Jūsų palangę ar balkoną, o Jūs visada turėsite natūralių ir aromatingų prieskonių Jūsų mėgstamiems patiekalams pagardinti.

Prižiūrėti šį mažąjį sodelį visai nesudėtinga. Prieskoniniai augalai geriausis auga apie 20 laipsnių temperatūroje. Laistyti reikia žemės paviršiui pradžiūvus. Jiems reikalingas grynas oras, todėl šiltomis dienomis reikėtų praverti langą, o šaltomis – saugokite nuo skresvėjų ir šalčio. Be to, kambaryje turi būti pakankamai šviesos. Ant palangės esančius vazonėlius reiktų kasdien truputį pasukti, kad visos žolelės gautų vienodą šviesos kiekį.

Štai keletas idėjų, padėsiančių susikurti mažąjį priekonių sodelį: