Obuoliai savyje kaupia gausybę vitaminų: A, B1, B2, B6, B8, C, E, PP, K1, inozitus ir folinę rūgštį.
Vitamino C obuoliuose nėra daug, tačiau 2 – 3 obuoliai aprūpina žmogaus organizmą šiuo vitaminu 50 procentų. Smulkių veislių obuoliuose vitamino C gausiau, nes daugiausia jo susikaupia viršutiniame minkštame sluoksnyje.
Obuoliai turi daug vitamino P. Netgi ilgai juos laikant, šio vitamino kiekis sumažėja tik 15-20 procentų.
Obuoliuose yra junginių, turinčių antibiotinių įpatybių.
Obuoliai nekoloringi: 100 g – 46 kilokolorijos.
Kasdien suvalgius 2-3 obuolius, sumažėja cholesterolio kiekis kraujyje.
Obuoliai švarina aplinką, sugeria kai kurias aromatines medžiagas.
Obuoliuose yra daug kalio ir medžiagų, reguliuojančių kraujagyslių sienelių laidumą.
Obuoliuose yra nemažai geležies ir folinės rūgšties.
Obuoliai naudingi peršalimo ligų profilaktikai, hipertonikams gydyti, sergantiems širdies bei kraujagyslių ligomis, anemijai gydyti.