Date:18 vasario, 2013

Sriubų nauda

Dažnai pykstame ant vaikų, jog jie nevalgo sriubų, tačiau patys šį patiekalą valgome dar rečiau. Turėtume prisiminti, kad sriuba – vienas naudingiausių sveikos mitybos patiekalų.

Sriubos padeda apsaugoti organizmą nuo įvairių ligų. Kiekvieną dieną valgantys sriubą rečiau serga širdies ligomis.Sriuba turi nedaug kolorijų, kas yra svarbu besilaikantiems dietos. Nors sriuboje nedaug kolorijų, tačiau yra pakankamai maistingų medžiagų, reikalingų mūsų organizmui.Sriubų prieskoniai – krapai, laurų lapeliai, pipirai, petražolės, svogūnai, porai, salierai – gerina virškinimą. Žmonėms, kuriuos vargina sumažėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas, sriuba yra būtinas kasdieninis patiekalas, kadangi ji skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą. Nustatyta, kad lėkštė vegetariškos sriubos veikia geriau nei skrandžio sulčių rūgštingumą didinantys preparatai.Vištienos sriuba turi gydomųjų savybių, padedančių sergantiems peršalimo ligomis. Tai laiko patikrintas būdas, kuris greitai leidžia pasijusti geriau.Kai kurios sriubos net gi padeda apsisaugoti nuo aknės bei sumažinti raukšles. Maistingos medžiagos, esančios sriubose, pagerina natūralų odos grožį.

Apskritai, sriubos padeda palaikyti tinkamą vandens kiekį organizme, stiprina imunitetą, padeda išvengti nereikalingų kolorijų, o šaltuoju metų laiku puikiai sušildo organizmą.